« Назад
НКРЗ зняла обмеження на використання обладнання IEEE 802.11n
Національна комісія регулювання зв’язку України (НКРЗ) на черговому засіданні затвердила зміни до переліку радіоелектронних засобів та випромінювальних приладів, для яких не потрібен дозвіл на експлуатацію. Зокрема, до переліку було включено обладнання IEEE 802.11n (Wi-Fi), використання якого тепер доступне на вільній основі.

У комісії зазначають, що це значно спростить роботу компаній на українському ринку у сфері бездротових технологій . Також, вільне використання обладнання IEEE 802.11n, зробить доступнішим розгортання точок доступу Wi-Fi, як для приватних користувачів, так і в публічних місцях.

За словами Олега Соболєва, виконавчого директора Асоціації учасників ринку бездротових мереж передачі даних:«Відсутність необхідності у дозвільних документах сприятиме забезпеченню населення високошвидкісним бездротовим доступом в Інтернет через Wi-Fi, як для приватних цілей, так і всередині приміщень (готелі, кафе, бари, аеропорти, вокзали, бізнес-клуби та ін.) . Це рішення НКРЗ є особливо важливим напередодні підготовки України до проведення ЄВРО-2012, а саме – для реалізації відповідної телекомунікаційної інфраструктури та сервісів.

April 17, 2013

Якщо у вас виникли питання

ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ!

Залишіть свої дані і ми зв'яжемося з вами найближчим часом