« Назад
NVIDIA впроваджує концепцію 3D PC

Компанія NVIDIA напередодні відкриття виставки Computex 2010 у Тайбеї опублікувала невеликий попередній огляд подальшого розвитку ринку домашніх розважальних комп’ютерів. Так, зазначається, що після успішного прокату фільму «Аватар» Користувачі почали більше приділяти увагу технологіям створення тривимірного зображення. У відповідь на це підвищення інтересу почав з’являтися додатковий 3D контент (фільми, фотографії, ігри), а також комп’ютерна техніка, здатна забезпечити перегляд цього контенту в домашніх умовах. У зв’язку з цим компанія NVIDIA спільно зі своїми партнерами на виставці Computex 2010 представить нову концепцію комп’ютера – 3D.

У загальному випадку, 3D PC є настільним комп’ютером або ноутбуком, здатним відтворювати тривимірне зображення. У зв’язку з цим такий комп’ютер повинен відповідати мінімальним необхідним системним вимогам:

  • 3D дисплей (може використовувати монітор, дисплей, телевізор або проектор), здатний забезпечувати частоту оновлення екрана 120 Гц;
  • спеціальні 3D-окуляри з активним затвором;
  • дискретне графічне рішення, здатне забезпечити достатній рівень продуктивності для генерації тривимірного зображення.

У результаті, при виконанні зазначених умов користувач отримає комплексне рішення, здатне забезпечити йому комфортний доступ до 3D розваг будь-якого типу (тривимірні Blu-ray 3D фільми, ігри, створення та перегляд 3D фотографій, потокове 3D відео в Інтернеті). З метою полегшення користувачеві вибору таких розважальних систем тепер на сайтах багатьох виробників та OEM збирачів комп’ютерної техніки з’являться окремі категорії 3D PC, в яких будуть представлені продукти, що повністю задовольнятимуть мінімальні системні вимоги до таких систем. Також у мережах продажу комп’ютерної техніки з’являться комплектуючі та пристрої для апгрейду існуючих комп’ютерних систем. Такі комплектуючі та пристрої також маркуватимуться 3D PC.

Зазначається, що на виставці Computex 2010 багато виробників продемонструють як окремі компоненти, здатні відтворювати тривимірне зображення (монітори, відеокарти тощо), так і готові комплексні рішення (ноутбуки, моноблочні комп’ютери). Декілька подібних пристроїв були анонсовані компаніями ASUS, Gigabyte та NEC ще до початку виставки.

April 17, 2013

Якщо у вас виникли питання

ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ!

Залишіть свої дані і ми зв'яжемося з вами найближчим часом