« Назад
Найчастіші помилки користувача ПК та способи їх усунення

При роботі на комп’ютері користувачі припускаються помилок, які призводять до зниження швидкості його роботи і падіння його продуктивності. Деякі з них є типовими, наприклад:

  • установка декількох антивірусних програм одночасно;
  • установка програм, що впливають на зміну інтерфейсу операційної системи;
  • «засмічення» комп’ютера великою кількістю дублюючих програм;
  • неправильне завершення роботи комп’ютера.

Установка кількох антивірусних програм одночасно

Думка про те, що велика кількість антивірусних програм позитивно позначиться на захищеності комп’ютера помилково. Одночасне використання кількох антивірусів призведе до зниження продуктивності ПК, його робота стане нестабільною, а ризик навантаження суттєво зросте.

Рекомендованими діями в даній ситуації є видалення зайвих антивірусних програм та встановлення тієї, яка вже була випробувана користувачем і себе зарекомендувала себе краще за інших.

Встановлення програм, що впливають на зміну інтерфейсу операційної системи

У прагненні індивідуалізувати робочий простір користувачі ПК часто встановлюють програми, що змінюють інтерфейс операційної системи (зовнішній вигляд вікон, папок, скролів тощо).

Така схильність до прикрас може негативно позначитися на роботі комп’ютера, що виявиться у зниженні швидкості та продуктивності роботи ПК.

Щоб усунути цю проблему, необхідно позбавитися встановлених програм (при цьому початковий інтерфейс не обов’язково відновиться автоматично) або повернутися до стандартних налаштувань.

Якщо ви не впевнені у своїх силах, займатися відновленням інтерфейсу самостійно не рекомендується. Зверніться до фахівців, основний напрямок діяльності яких обслуговування ПК.

 

«Засмічення» комп’ютера великою кількістю дублюючих програм

Досить часто недосвідчені користувачі встановлюють на комп’ютер програми, які, по суті, виконують ті самі функції.

Встановлені програми займають зайве місце на диску, що згодом може призвести до уповільнення роботи комп’ютера та неможливості встановити програму, яка дійсно потрібна.

Спосіб виходу із ситуації: аналіз необхідності програми ще до її встановлення та видалення непотрібних програм.

Неправильне завершення роботи комп’ютера

Часто користувачі вимикають ПК шляхом натискання на кнопку, розташовану на блоці живлення, або клавішу мережного фільтра. Це в корені неправильно і згодом може призвести до збою операційної системи.

Якщо ви не можете самостійно усунути наслідки допущених помилок, зверніться до Компанії Інфотек Україна, одним із напрямків діяльності якої є обслуговування комп’ютерів.

Звязатися з нами можна за номерами телефонів +380 (44) 592 86 88, +380 (44) 502 68 03.

May 2, 2013

Якщо у вас виникли питання

ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ!

Залишіть свої дані і ми зв'яжемося з вами найближчим часом