« Назад
Трохи про Львів

  Львів, це місто, яке прекрасне в усіх відношеннях . Якщо Ви опинитеся в місті вперше, ви не залишитеся байдужими до історичних та релігійних пам’яток Львова, кулінарних шедеврів від місцевих кухарів та ін. привітним та гостинним місцевим жителям. Це абсолютно європейське місто, і воно може дивувати навіть самих «капризних» та досвідчених мандрівників.

 Особисто я їжджу туди вже втретє, і повірте мені, щоразу я знаходжу в цьому місті нові враження та емоції. Традиційно до Львова ми вибираємось своїм колективом. Ми впевнені, що найкращий час для поїздки це травневі свята. Найчастіше в цей період багато вихідних і найголовніше – не спекотно!

 Так, Ви приїхали до Львова. Якщо їхати з Києва це, як правило,  5-00 – 7-00 ранку.

Але не поспішайте добиратися до центру міста на транспорті, пройдіть до нього пішки – захоплення від прогулянки буде багато. Та й загалом Львовом треба ходити пішки.

DSCN0676

 Після поїзда всі втомлені і не виспалися. Хочеться кави та поїсти))). У центрі є 2 макдаки, на пр. Свободи та на пр. Шевченка, Ми віддаємо перевагу тому, який на пр. Шевченку, там якось затишніше, а з вікон проглядається красива алея проспекту ім. Т. Шевченка. Але не рекомендую наїдатися в макдаку, в інших закладах годують набагато смачніше та не набагато дорожче.

Поснідавши, ви вирушаєте на ранкову прогулянку Львовом. Дещо відійшовши від вокзалу, ви потрапляєте в атмосферу старого міста. Вузькі вулички, бруківка, написи та назви магазинів – все по-іншому, ніби Ви потрапили до іншої країни.

 Першу нормальну «харчевню», в яку ми заходимо поснідати вдруге і прийняти міцних напоїв це «Гасова Лямпа». Відкривається вона   10-00, втім, як і більшість тамтешніх закладів. Якщо прийшли раніше, і до відкриття ще залишився час, не полінуйтеся пройтися, поряд є вірменський монастир, він завжди закритий, але через красиві ковані ворота проглядається дворик з різьбленою капличкою. Там же у дворику намальована жінка зі качалкою в руках, називається вона «Берегиня» (місцевий колорит)))).. Біля самої «Гасової Лямпі» можна сфотографуватися з мідною пам’яткою дядьку, який вигадав гасову лампу, а також прочитати історію її створення на спинці стільця.

DSCN0685

 Ось ми поїли, випили та відпочили. Після ми йдемо на кінець вул. Вірменській, там тупичок закінчується кафешкою ​​з назвою «Під клепсидрою» (Клепсидра – водяний годинник). Кожен вибирає собі щось до смаку, закутується у плед і триває розмова. До речі, для любителів сигар саме воно! Тому що в місному цигарковому будинку «Фортуна» аналогічні сигари коштують чомусь набагато дорожче. Також визначною пам’яткою кафешки є Сходи в небо, на даху будинку і Пам’ятник Посмішці. У будівлі знаходиться галерея «Дзіґа».

2013 05 02 11.59.42

 Після невеликого «перекуру», як правило, Ви зустрічатиметеся з орендодавцем Вашого житла. Так поселення зазвичай починається з 12:00. Цього року нам пощастило, ми жили прямо на центральній площі «Ринок». Жити у центрі насправді дуже зручно. Ви гуляєте та живете в центрі, завжди зручно повернутися за тим, що ви забули. (гроші/фотоапарат/телефони тощо) та WC завжди поруч))).

IMG 0488 1

 Ось ми і вселилися, розпакувалися і прийняли довгоочікуваний душ. Але не варто засиджуватися! Адже пам’ятайте, Львів – ndash; це місто піших повільних прогулянок!

 Власне починати можна з самої площі. Поки є сили, рекомендую піднятися на Ратушу та оглянути місто зверху. Біля самої ратуші можна замовити собі екскурсію містом. Також є екскурсійний паровозик, але не рекомендую його, принаймні першого дня, заснете))) Якщо ж ви вирішили ходити самі по собі, скачайте карту центру з усіма визначними пам’ятками.

IMG 0487

IMG 0507

 Так, дивимося буквально все, що знаходиться навколо ратуші. На вул. Івана Федорова є Домініканський собор (дивитись обов’язково з відкритим ротом)). Біля нього пам’ятник чоловікові, якщо його потримати за ніс чи палець кажуть, збудеться загадане бажання. Брешуть не брешуть, але мотоцикл я купив)).

DSCN0736

 Нагулялися, надивилися… далі що? – «Криївка». Це «запаролене» місце!)) На вході Вас вітають словами «Слава Україні», відповіддю має бути «Героям Слава», вам наллють трохи медовухи та гайда вниз!  За останні два роки заклад суттєво розширився і став набагато цікавішим. Думаю на перший день вражень достатньо.

2013 05 02 17.02.37

2013 05 02 16.45.04

 Переночували і знову в бій! Центр нам знайомий, і ми в ньому орієнтуємося як у себе вдома. Снідаємо та віддаляємось від центру до парку ім. Івана Франка, там само знаходиться сам Університет. Через парк піднімаємось на пл. Святого Юра і дивимось однойменну церкву. Дуже красива! Рекомендую! Потім вул. Листопадового Чину спускаємося до Дому вчених. Дивимося уважно, щоб не «протикати» вхід у дворик. У цій будівлі знімали легендарний фільм «Дартаньян та три Мушкетери», власне епізод, де Дартаньян грає в шахи з Кардиналом Рішельє.

DSCN0710

 В обід рекомендую відвідати «Будинок легенд» і замовити ребра в солодкому соусі (я на них два роки чекав)))). Потім можна прогулятися або на міську пам’ятку «Високий Замок» з парком та оглядовим майданчиком, або на «Лічаківську Кладовище». Сам цвинтар дуже гарний і на ньому поховано багато відомих людей. Любителі українського року можуть вшанувати пам’ять та віднести квіти на могилу фронт імена гурту «Брати Гадюкіні» Сергія Кузьмінського, що я власне й зробив.

 На зворотному шляху любителі старої холодної зброї можуть відвідати «Мистецький Арсенал» на вул. Підвальний. І потім уже відпочити у закладі на вул. Валова 20 «М’ясо та Справедливість» (вхід у двір із сотрони вул. Личаківської). Сам заклад контрастний. Є чудова нагода на деякий час відсторонитися від сучасного світу. Усі страви готуються на мангалі та дуже смачно. Можна подивитися чоловічий і жіночий пояси вірності)))), гільйотини та різні тортури (на апетит не впливає). Якщо домовитеся з катом, можна посидіти 30 хв (не менше) у клітці під землею або спробувати інше катування. Все у середньовічному сітілі.

DSCN0728

 Обов’язково потрібно відвідати одну з найстаріших кафешок «Під синьою фляжкою», там смачний фондю, кава  і найсмачніша у місті медовуха ;-).

DSCN0377

 

PS: Коротко! Квитки потрібно купувати за 45 днів! Як тільки вони з’являються у продажу. Так само заздалегідь. потрібно замовляти житло. Якщо не дотримуватися цих простих правил, багато приїжджі просто йдуть на нічну дискотеку. 

May 23, 2013

Якщо у вас виникли питання

ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ!

Залишіть свої дані і ми зв'яжемося з вами найближчим часом