« Назад

Інфотек у дії

Трудові будні сисадміну завжди сповнені несподіванок! Ніколи не знаєш хто з клієнтів натисне “щось не те”, куди прилетить вірус чи комусь відмовить системне обладнання. Поки все працює, про адміни не згадують. Стабільна робота комп’ютерної системи сприймається користувачами як щось зрозуміле. Профілактичні та віддалені роботи простому споживачеві не видно. Але як тільки відбувається збій, співробітники (від бухгалтерії до начальства) блискавично згадують про “крайнє” у таких ситуаціях і вимагають від нього термінових заходів! Після усунення неполадок сисадмін ненадовго перетворюється на “героя”, якому з вдячністю тиснуть руку і навіть пропонують каву. Після чого, з легким неврозом від стресу, адмін зникає з поля зору до таких неполадок.

20200919 105325

Іноді за день адміністратор може пройти, пробігти чи навіть проповзти не один кілометр. І це не виходячи із офісного приміщення! Робота та терміни виконання залежать від поставлених замовником завдань. Як, наприклад, на останньому об’єкті – одному з наймасштабніших за останній час:

– 8 тисяч метрів кабелю

– термін виконання – в ногу з темпами будівництва

– матеріали – особисто випробувані у процесі багаторічного досвіду експлуатації

– повна бойова готовність адмінів Інфотек та азарт перед підкоренням складних завдань

20200919 105135

20200919 132513

А завдання поставлене епічне! Прокладка локальної мережі під ключ: проектування – монтаж – налаштування – адміністрування. Комплексний сервіс: від прокидання кабелю та встановлення розеток – до налаштування сервера та всього активного обладнання організації.

Дрібниц у такій справі не буває! Але системний адміністратор, маючи багаторічний досвід ремонту та обслуговування комп’ютерів, набагато компетентніший у галузі прокладання локальної мережі порівняно з простим електриком. Адже звідки електрику знати про процеси та принципи роботи локальної мережі? Без урахування тонкощів процесів та принципів роботи локальної мережі, згодом “вилізуть” прорахунки та недогляди, що впливають на безпеку та ефективність її роботи.

20200919 104822

20200919 105045

Наприклад, клієнт приблизно прорахував кількість та розташування точок (розеток) в офісі. Як простий користувач він міг не врахувати додаткове робоче обладнання: принтери, МФУ тощо. Що ж робити? Адже прокладання локальної мережі завершено! Вихід один – терміново звати адміна! Той приймає логічне рішення – докуповує та підключає додаткове обладнання – комутатори. Мало того, що їх доводиться розміщувати в кабінетах, а не в серверній, де їхнє законне та безпечне місце. Сама їхня поява! ускладнює процес обслуговування мережі та комп’ютерної техніки. Виходить, що поряд зі штатними збоями системи, вірусними та хакерськими атаками, прибиральниця тітка Зіна може стати додатковою реальною загрозою! Масивною шваброю вона випадково виводить із ладу цей важливий елемент мережі під час миття підлог – і вуаля! Співробітники змушені перервати роботу, а сисадміну забезпечено тривалий болісний процес пошуків причин порушення в роботі мережі.

Але навіть якщо замовник дуже грамотно спланував перелік обладнання, лише досвідчений адмін може спроектувати грамотну інфраструктуру: врахувати маршрутизатори, комутатори, wi-fi – точки доступу та інше специфічне обладнання.

20200919 103434

20200919 104303

Ок, відійдемо від складних термінів до простих. Візьмемо, наприклад, звичайні розетки. Будівельник за звичкою колупатиме їх банальною викруткою, не побоюючись порушити цілісність плінтів і працездатність крапок. Сокирно і машинально він виконає всі роботи, здасть об’єкт без тестування та будь-яких гарантій. У результаті вирішення всіх проблем у майбутньому (повірте, їх буде дуже багато!) ляже на плечі самого замовника.

Кардинально протилежний підхід до будь-якої дрібниці у досвідченого сисадміна, озброєного кримпером та розплінтівкою. Адже йому! давати гарантію працездатності прокладеної мережі. Йому!, можливо, обслуживати її в майбутньому або передавати у користування третім особам. Тому обов’язкове тестування кожної розетки та кожного відрізка локальної мережі – гарантія якості та безперебійної роботи всієї системи.

А яку красу можна навести в серверній, якщо маркувати мережевий кабель під час прокладання мережі та залишати пристойні запаси його довжини! Акуратні хвилі кабелів і стрункий ряд миготливих кнопок – це особлива естетика у світі розміщення серверного обладнання!

20200919 132618

20200919 121207

Так що – продовження слідує! Стаття про тонкощі налаштування та фотозвіт фінальних робіт прокладання локальної мережі дуже скоро на нашому сайті! Команда Інфотек має ще багато справ. Але злагодженому колективу, що працює пліч-о-пліч більше 10 років, по плечу виконати роботи будь-якої складності: обслуговування комп’ютерів і серверів, прокладання локальної мережі та багато чого іншого. Швидко, надійно та головне – з розумом.

Інфотек – і все працює!

https://www.sysadmin.in.ua/services/lokalnye-seti/

September 29, 2020

Якщо у вас виникли питання

ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ!

Залишіть свої дані і ми зв'яжемося з вами найближчим часом